2011. július 31., vasárnap

Hála József: Semsey Andor emlékkötet - Jelenlegi ára: 3 480 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Semsey Andor emlékkötetA könyv listaára: 4001 Ft. Leírás:
Alapos munkával, gondosan összeállított kötettel adóznak a szerkesztők a bőkezű adományozó, Semsey Andor (1833-1923) emlékének. Az illusztrációkban gazdag munka - a Magyar Természettudományi Múzeum különleges kiállításával párhuzamosan betekintést enged a tudománypártoló földbirtokos életművének legfontosabb részeibe. Így a könyv első felében a természettudós Semsey áll az olvasók elé tizennégy, az őslénytan, ásványtan és a meteoritok témájában íródott, valamint tudomány- és múzeumpolitikai témájú dolgozatainak közlésével. A második, valamivel hosszabb rész példaértékű adományozói tevékenységét veszi számba. Kevesen tudják, hogy Semsey Andor a magyar tudomány valaha élt legnagyobb mecénása volt. A saját életvitelét tekintve legendásan szerény és egyszerű, szikár alkatú és zárkózott öregúr tudománypártolásával egyáltalán nem dicsekedett, az adományozást hazafiúi kötelességének érezte. A 19. század végén és a 20. század elején 3, 5 millió aranykoronára becsült összeget áldozott birtokai jövedelméből a kultúra és a tudomány támogatására, valamint ásványok és ősmaradványok vásárlására. Nemcsak saját korában, de mai szemmel nézve is kiemelkedő mecenatúrája csak a Természettudományi Múzeum esetében kb. 35 millió euróra rúg. Ezenkívül nagyon sok pénzzel járult hozzá a Magyar Állami Földtani Intézet megalapításához, illetve támogatta a Magyar Nemzeti Múzeum beszerzéseit és a Magyar Tudományos Akadémia főleg néprajzi kutatásait. A küllemében is nívós emlékkötetet fekete-fehér és színes képekből összeállított Semsey Andor-arcképcsarnok és angol nyelvű összefoglalás egészíti ki. ISBN: 978-963-06-5502-6A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 3 480 Ft

Az aukció vége: 2011-08-02 05:20
. Hála József: Semsey Andor emlékkötet - Jelenlegi ára: 3 480 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése